Zoek binnen de UC Group website

Direct solliciteren


Biografie

Rob is een creatieve warehousing specialist met zeer ruime ervaring.  Graag helpt hij klanten met het verbeteren van bestaande processen, lay-out optimalisatie of greenfield ontwerp studies. Gewapend met zijn Layout3D tekensoftware laat hij snel concepten tot leven komen.

Vanuit zijn studie is Rob begonnen bij een logistiek dienstverlener als proces engineer, met de voeten in de klei zoekend naar verbeteringen. Enkel uitgerust met Excel, een WMS, werkinstructies en goede relaties met collega’s en klanten heeft hij vele kleine en grote continuous improvement projecten geïnitieerd en geïmplementeerd.

De laatste jaren is Rob voornamelijk bezig geweest met het ontwikkelen en realiseren van greenfield warehouse oplossingen.  Door goed te luisteren naar de wensen van zijn klanten en relevante data vanuit alle mogelijk hoeken te bekijken weet hij snel een eerste concept neer te zetten als basis voor verdere iteratie. Mede dankzij het gebruik van Layout3D tekensoftware neemt Rob zijn klanten verder mee op reis naar het perfecte warehouse. Van concept tot realisatie.

Een ware passie van Rob is automatisering en blijft op de hoogte van wat de markt te bieden heeft.  Steeds vaker wordt automatisering als doel gesteld bij de realisatie van nieuwe of geoptimaliseerde logistieke operaties. Het motto van Rob is dat automatisering een middel is en geen doel op zich. Nog steeds relevant in deze tijd is wat men kan bereiken met een goed team en WMS! Dit als base case om die automatisering te kunnen verantwoorden.

Ervaring

  • Verbeter trajecten: data analyse, proces verbeteringen, lay-out optimalisatie, capaciteit planningen
  • Automatisering selectie: tenderen van systemen, implementatie begeleiding
  • Greenfield design: ontwerpen van warehouse lay-outs en processen en het implementeren daarvan
  • Activity Based Costing: modelleren van vaste en variabele kosten naar activiteiten
  • Workload modellen: modelleren van processen, als 0-meting voor capaciteits vraagstukken of als simulatie van toekomstige
  • WMS / WCS consultancy: opstellen van specificatie documentatie

 

Wil je kennismaken met Rob? Kom dan eens koffie drinken!

Direct solliciteren