Zoek binnen de UC Group website

Direct solliciteren


Biografie

Na eerst een HEAO-opleiding in Emmen en daarna een studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Johan aan de slag gegaan in de wereld van internationale logistiek. Bij P&O Nedlloyd (nu onderdeel van Maersk) heeft hij kennis gemaakt met de grote diversiteit binnen een multinational. In verschillende rollen binnen finance, logistieke operatie en inkoop in Nederland en het buitenland heeft hij geleerd hoe het werkt om doelen te realiseren in een complexe multinationale, multiculturele organisatie. In de jaren daarna bij LyondellBasell (chemie) en Nutreco (diervoeding) heeft Johan zich verder gespecialiseerd op het gebied van internationale inkoop en supply chain.

Ervaring

Door al deze verschillende ervaringen is het Johan duidelijk geworden dat procedures, processen en data belangrijke bouwstenen zijn voor elke dienstverlenende en productieorganisatie maar dat de mensen de uiteindelijke kwaliteit van de output bepalen. Over tijd verschoof het accent van operationele & tactisch management naar het bouwen van teams en het leiden van organisatorische veranderingen. Door verschillende leiderschapstrainingen heeft Johan zijn eigen vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en kan hij anderen daar nu in coachen.

Op strategisch niveau heeft Johan een internationaal supply chain model her-ontworpen (van forecast, planning, customer service, warehousing tot internationale logistiek) en geïmplementeerd. In verschillende strategische inkooprollen heeft hij de samenwerking met aan inkoop grenzende gebieden als verkoop, operations, supply chain, finance en logistiek gezocht om gezamenlijk tot de beste resultaten te komen.

Samenwerken in teams om structurele verbeteringen te realiseren is wat Johan energie oplevert en wat hij doet. Hij spreekt de taal van management en directie, en maakt gemakkelijk verbinding met de werkvloer.

Overzicht relevante werkervaring:

  • Interim Supply Chain manager, recent: Operations directeur, Warehouse manager, Global Supply Chain manager;
  • Interim Inkoop manager, recent, Global Procurement manager;
  • Inkoop- en Supply Chain adviseur.
  • Logistieke dienstverlening
  • Chemie
  • Food / feed
  • Hightech- en metaalproductie

Wil je kennismaken met Johan? Kom dan eens koffie drinken!

Direct solliciteren