Zoek binnen de UC Group website

Direct solliciteren


BIOGRAFIE

Het draait allemaal om het benutten van je talenten in het leven. Wees creatief, daag jezelf uit en overwin je teleurstellingen. Deze waarden zijn de leidraad geweest voor Frans om de man te worden die hij is, zowel in zijn privéleven als in zijn professionele omgeving.

Zijn missie is duidelijk: ondernemen en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarvoor ondersteunt hij de onvermijdelijke beweging van de traditionele, ouderwetse manier van handelen naar een nieuwe ethische, duurzame praktijk, volledig toekomstbestendig.

Frans is een gedreven en enthousiast persoon. Hij brengt zijn vrije tijd graag samen met zijn vrouw, kinderen en hond door op het eiland van Goeree, daar waar de 3 R’s nog regeren: Rust, Ruimte en Relax. Regelmatig is hij te vinden op de golfbaan om de geest en lichaam weer in balans te brengen. Datzelfde ervaart hij als hij door de prachtige natuur van het eiland wandelt of op de ski’s van de bergen af snelt. Daarnaast is hij zeer geïnteresseerd in talen. Hij spreekt Engels, Duits, Frans en doceert Nederlands als taalvrijwilliger aan NT2-ers (Nederlands als tweede taal). Graag maakt hij tijd vrij om zijn culinaire kunsten te tonen bij voorkeur met gerechten uit de Spaanse en Italiaanse keuken.

En vanzelfsprekend leeft Frans zo veel mogelijk op een duurzame manier: zonnepanelen op het dak, een warmtepomp, elektrische auto en vegetarisch eten.

ERVARING

Internationaal ondernemen zit in het DNA van Frans. Met een passie voor duurzaamheid.

Vanuit een traditioneel groothandelsbedrijf met productie in Azië heeft hij een ruime ervaring in Global Sourcing en een uitgebreid netwerk opgebouwd, met name in Bangladesh, China, Vietnam, Taiwan, Indonesië en India. In zijn werkzaamheden als Director CSR/Purchasing was hij verantwoordelijk voor het IMVO-beleid en de inkoop en productiecontrole van verschillende (fashion) labels.

Als creatief en geordend persoon is Frans in staat om flexibel te acteren maar ook het overzicht te behouden. Dit alles om het beste resultaat te kunnen realiseren onder het motto ‘maximale input = maximale output’.

Frans is de verbinder die in staat is om in de huidige tijd van transities bruggen te bouwen tussen ideeën, projecten en mensen. Vanuit het duurzame perspectief stelt hij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hierin altijd leidend. Door zijn enthousiasme en gedrevenheid biedt hij oplossingen aan die de ondernemer ontzorgen op het gebied van Corporate Social Responsibility. Praktisch en meetbaar zoals toepassing van internationaal bekende MVO-normen als Global Reporting Initiative (GRI), ISO 26000, Sustainable Development Goals (SDGs) en B-Corp certificatie.

Frans heeft ruime ervaring in het samenwerken met verschillende stakeholders, waaronder binnen het CKT (Convenant voor duurzame Kleding en Textiel). Als ervaringsdeskundige in het MVO-proces kan Frans zich zeer goed inleven in de gedachtenwereld van de ondernemer of manager die de complexe, duurzame transitie als een onoverwinnelijke barrière ziet. Met name door objectieve monitoring en co-creatie is hij ervan overtuigd dat hij voor de klanten van UC Group een optimale en toekomstbestendige Supply Chain kan ontwikkelen. Gezien de verplichtingen die volgen uit verregaande EU- en nationale wetgeving (CSRD, CSDDD, UPV) zal dit voor iedere ondernemer een zaak van prioritering en urgentie zijn.

Expertises

  • Supply Chain Management
  • Corporate Social Directive Reporting
  • Global Sourcing
  • Circular Management

Wil je kennismaken met Frans? Kom dan eens koffie drinken!

Direct solliciteren